El pastisser Marc Balaguer ha participat en el Mondial des Arts Sucrés en representació de l’equip espanyol juntament amb la pastissera Alícia Lammersdorf. Es tracta de l’únic concurs per equips mixt i un dels campionats més exigents en alta pastisseria, ja que els concursants han d’elaborar una varietat molt completa de productes, incloent-hi bombons de xocolata, peces de sucre i altres postres, i el guanyador del concurs s’endú el títol de millor pastisser del món.
Marc i Alícia han estat molts mesos preparant-se per a aquest certamen després de conèixer que la seua candidatura havia estat seleccionada entre els 16 equips participants. “La preparació per a una competició d’aquest nivell es molt dura i durant quatre mesos hem estat practicant agairebé diàriament”, explica Balaguer en declaracions al setmanari l’ebre. De fet, Marc va deixar la seua faena al restaurant les Moles d’Ulldecona per dedicar-se a la preparació del concurs. Durant aquest temps, els dos pastissers s’han estat preparant a Vakumm el taller de Martin Lippo, xef i capità de l’equip, i han comptat amb l’ajuda de Yann Bonneau, pastisser internacional i segon capità, i dels pastissers Sergi Vela i Toni Gómez.
Marc Balagué insisteix que el Mondial des Arts Sucrés “és un dels concursos més durs i exigents del panorama mundial”, ja que l’equip format per Marc i Alícia van haver d’elaborar, en només dos dies i 20 hores, quatre pastissos, vint postres amb textures fredes i calentes, cinc pastissos de viatge, tres tipus diferents de bombons i tres peces artístiques. “Ha estat una experiència única i increïble”, assegura Marc, ja que entre el jurat i els comissaris del concurs es trobaven els pastissers més prestigiosos del món. A més a més, valora molt positivament el novè lloc aconseguit: “Vam fer una molt bona degustació i, tot i que el darrer dia vam tindre problemes amb la part artística, vam poder acabar a temps tots els elements”. Aquest resultat ha sigut el millor aconseguit per l’equip espanyol en aquesta competició i situa Marc Balaguer i Alícia Lammersdor entre els deu millors pastissers del món.