Els responsables del Ministeri i de la Confederació van afirmar que el pla hidrològic de l’Ebre va comptar amb un procés d’informació pública i amb el consens necessari per l’aprovació. Tal i com va declarar dilluns Rosa Estaràs, l’eurodiputada del grup popular, el pla de Conca va comptar amb el suport de les administracions i van obtindré més d’un 80% de vots a favors del Consell Nacional de l’aigua.

Van defensar que compleix la directiva marc europea i que suposarà la millora del cabal ambiental de l’Ebre. Els responsables ministerials i de la CHE van traslladar als europarlamentaris que van tindre el suport de les administracions públiques i rebutgen les afirmacions de la Generalitat respecte a la insuficiència cabal ecològic. Asseguren que és tot el contrari perquè amb el nou pla de conca es millora la protecció del Delta i es garanteix el seu cabal.

Després d’escoltar totes les parts, els europarlamentaris elaboraran un informe i el presentaran d’aquí un mes a la Comissió Europea. Un cop estudien les conclusions serà l’encarregada d’esclarir si el Pla Hidrològic de l’Ebre compleix la normativa europea.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez