La Passió d’Ulldecona presenta una edició amb moltes novetats. Josi Ganzenmüller és el nou director, càrrec que des de feia 3 anys ocupava Joan Martinez. Ganzenmüller ha optat per la renovació de tot el guió i mostrar un espectacle adaptat al segle XXI, però sense esborrar el toc clàssic i de caire més íntim. Segons el nou director “la Pasión es un gran espectáculo, entonces reforzamos esa parte de movimiento de masas y de cuadros realmente impresionantes. Pero no queremos abandonar el teatro más íntimo, esas escenas tan importantes y que sorprenden al público, como la de la Virgen Maria hablando con Jesus. Hay que darle ese carácter íntimo. No podemos por querer hacer una cosa grandiosa descuidarnos de las cosas más simbólicas”. Tot i el canvi de guió, es mantindrà el mateix text en la versió catalana i castellana per facilitar el treball i la representació dels actors.

L’ulldeconenc, Javier Bernal, ha estat l’encarregat d’elaborar el cartell. Es tracta d’una còpia del seu quadre amb què preten transmetre les emocions que experimenta el públic.“Intenté captar el espíritu, el alma, esa emoción que presentaba una obra tan importante como La Passió. Lo hice mediante la técnica que normalmente utilizo y que caracteriza mi estilo: colores radiantes y llamativos”, assegura l’artista.

D’altra banda, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, va destacar la qualitat i la capacitat de renovació de l’obra que, després de 60 anys dalt l’escenari, sempre aconsegueix sorprendre els espectadors. També va remarcar que La Passió dóna a conèixer Ulldecona més enllà de les Terres de l’Ebre amb la representació que es farà a Vinaròs el Dissabte Sant.

El 5 de març es realitzarà la preestrena al teatre La Llanterna de Móra d’Ebre. Les representacions en català seran els dies 20 de març i 3 d’abril, i en castellà els dies 10, 17 i 24 d’abril i 1 de maig al teatre municipal.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez