El Perelló es prepara per acollir la 144a edició de la fira de la mel i l’oli de Catalunya Firabril del 12 al 14 d’abril. El format d’enguany es desmarcarà de les anteriors edicions més multisectorials i comptarà amb tres zones diferenciades, la Zona d’Artesania, la Zona Gastro i la Zona Perelló a on es potenciaran els dos productes estrella del municipi, la mel i l’oli. Al mateix espai s’ubicarà l’escenari showcooking (amb cuiners locals, del programa ‘Masterchef’, veïns del Perelló i el xef Rafel Múria) barrejant així el producte i les seves formes més atractives de ser cuinades. També comptarà amb un gran mercat central de mel i oli de tots els productors locals que podran exhibir els seus productes de manera conjunta. Tasts d’oli i ponències tècniques arrodoniran tot aquest espectacle culinari.
Una Zona Gastro més àmplia permetrà el tast de diferents productes gastronòmics acompanyats d’actuacions musicals i dj’s durant les hores amb més afluència de visitants a la fira.
D’entre les moltes activitats que es desenvoluparan al llarg del cap de setmana hi ha un ampli ventall per al públic infantil: tallers i concert infantils, jocs tradicionals, trencada d’olles i cercavila amb els gegants, entre d’altres. A quant va la mel, serà el concert infantil que oferirà el grup La Tresca i la Verdesca. Una fira participativa i per a totes les edats.
D’entre les novetats es destaca el sorteig del seu pes en mel i oli que, en aquesta ocasió, premiarà a una única persona qui s’emportarà el seu pes en mel i en oli.
El crestador-moliner Roger Margalef Montané, actual director de sommeliers del grup Compartir i Disfrutar, segon millor restaurant del món al 2023 del rànquing The World’s 50 Best Restaurants, serà la persona encarregada d’inaugurar la fira
Des de l’organització es destaca la incorporació per primera vegada de la figura del crestador-moliner, el perellonenc Roger Margalef Montané, actual director de sommeliers del grup Compartir i Disfrutar, segon millor restaurant del món al 2023 del rànquing The World’s 50 Best Restaurants. El crestador-moliner serà la persona encarregada d’inaugurar la fira i apadrinar-la. A més a més, oferirà una ponència magistral: El vi a la gastronomia.
Així i tot, no tot són novetats. L’Abella Rock arriba a la seva tercera edició el dissabte a partir de les 23.00 hores consolidant-se de la mà dels Buhos, Xavi Sarrià, Miquel del Roig i per tancar la nit Dijeidepueblo per a fer gaudir a tots els assistents i engrandir encara més la nostra Firabril, captant la màxima assistència de visitants.