Després de dos anys de pausa, el diumenge 6 de novembre torna la Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre, un certamen itinerant i amb disset anys d’història, que enguany se celebrarà a Móra la Nova, la mateixa població que la va veure néixer. “És important per al municipi, sobretot econòmicament. Fem un esforç organitzatiu, tant l’Ajuntament com les entitats que ens ajuden, que al final veuran revertida la tasca a l’hora de posar estants on vendre productes”, confirma l’alcalde del municipi, Francesc Xavier Moliné. Amb tot, afirma que el fet que torni al municipi aquesta festivitat implica l’èxit de la mateixa.
Aquesta 17a edició es va organitzar per abans de la pandèmia, però la situació va fer que s’aturés. Amb tot, enguany s’ha recuperat amb la novetat del canvi de dates, passant del febrer al novembre. “Des del sector del turisme es va veure interessant per desestacionalitzar el turisme canviar les dates, ja que al febrer inicia el període de la floració, i que de mica en mica augmenta d’afluència”, confirma la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim.
Paralel·lament, del 6 de novembre al 4 de desembre, dotze restaurants de la Ribera d’Ebre participaran en les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa, una època on la comarca ja comença a comptar amb els primers olis de la temporada.