El Servei Català de Trànsit demanarà al Ministerio de Transportes, Movilidad i Agenda Urbana reduir el límit de velocitat fins a 100 km/h en dos trams ebrencs amb concentració d’accidents mortals i greus de l’AP-7. L’objectiu se centra en neutralitzar l’alta sinistralitat registrada sobretot a l’AP-7, autopista que ha acumulat fins ara 20 víctimes mortals, quasi el 20% de les 103 persones mortes enguany a les carreteres catalanes.

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, explica que aquests deu trams de l’AP-7 analitzats amb alta sinistralitat sumen un total de 70 km i que “són trams que acumulen dos o més accidents amb víctimes mortals o greus i que es fa del tot necessària la reducció de la velocitat per posar fre a aquesta elevada accidentalitat de l’autopista”. Els trams concretament són entre Calafat i l’Ametlla de Mar i entre l’Ampolla i Camarles.

El portaveu de la plataforma ‘Prou, AP-7 gratuïta ja!’, Llorenç Navarro, creu que esta no és la solució. “Reduir la velocitat. Veuen aquí el problema? Nosaltres no el veiem aquí”, s’ha qüestionat. Navarro creu que la solució són les inversions: “Ara no se’n donen compte que s’ha de continuar invertint? Més de 50 anys en les mateixes infraestructures a les nostres terres. Tal com se va fer l’AP-7 se va quedar, no se va augmentar de carril”, ha lamentat.

 

Autor: