L’organització de la Volta a Catalunya ha anunciat que, després de sis anys, la Volta tornarà a la ciutat del Baix Ebre, Tortosa. L’etapa de la 102 edició de la Volta Ciclista a Catalunya a les Terres de l’Ebre tindrà a gran novetat l’ascens final al Mont Caro, un dels ports més durs de Catalunya.

Amb sortida a Tortosa i un recorregut que mostrarà les grans opcions ciclistes de les Terres de l’Ebre, la Volta afrontarà aquest final en alt per quart cop a la seva història. Aquesta edició, que se celebrarà del 20 al 26 de març de 2023, vol tornar a reunir els millors ciclistes del món que buscaran succeir al palmarès el colombià Sergio Higuita.

Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa: “Com a alcaldessa molt contenta pel fet que sempre hem apostat pel cicloturisme i, a més, pel que genera una etapa de la volta a qualsevol municipi i, en especial, a nivell de Tortosa. La ciutat, de nou, tornarà a bullir d’activitat i de ciclisme a l’Avinguda Generalitat. Per tant, estem molt satisfets que, de nou, tornem a tenir la Volta a Catalunya aquí a Tortosa.”

La meta s’ubicarà, com en les edicions anteriors, al Mirador del Portell que té una distància de 8,4 km, un desnivell mitjà del 9% i rampes màximes del 20%. Tortosa s’ha vinculat a la Volta com a sortida o arribada d’etapa en fins a 68 ocasions, molt especialment durant el segle XX. En canvi, al segle XXI només s’ha fet recentment una sortida, el 2017, amb final d’etapa a Reus. El recorregut de l’etapa quedarà definit els pròxims mesos, i valorarà un terreny ideal no només per a la competició, sinó també per a la pràctica de cicloturisme esportiu.

Autor: