El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha programat per la setmana que ve el segon tractament contra les larves de mosquits que es desenvolupen als arrossars perimetrals dels nuclis urbans i urbanitzats del delta de l’Ebre. Un tractament que s’afegeix als que realitza en espais naturals per tal de controlar la població de mosquit al Delta, on ja s’ha tractat una superfície d’aproximadament 2.000 hectàrees i la previsió és arribar fins a les 5.000 hectàrees.
Concretament, el tractament es durà a terme a les zones de l’Ampolla, Camarles, l’Aldea, Deltebre, Riumar, Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d’Enveja, els Muntells i Sant Carles de la Ràpita. La previsió és tractar 2.100 hectàrees d’arrossar en tres dies si les condicions meteorològiques ho permeten. Aquest serà el segon tractament dels tres que hi ha previstos aquest estiu i s’ha programat després de detectar un increment de la població de mosquit a través de les captures d’adults que realitzen els tècnics del COPATE. “Fem tot el possible per rebaixar la població de mosquit i evitar que la presència d’aquests insectes afecten el desenvolupament socioeconòmic del territori”, ha manifestat el president del COPATE, Xavier Faura.
El COPATE estableix una àrea de control de 500 metres d’amplada, perimetral a les poblacions del Delta i les urbanitzacions de Riumar i Eucaliptus on es duu a terme el tractament amb una avioneta amb el producte BTI. “Encara estem avaluant l’eficàcia d’aquest producte en arrossars, enguany és la segona campanya que el fem servir”, ha explicat el director tècnic del COPATE, Raül Escosa, que ha afegit també que les pluges afavoreixen la proliferació del mosquit.
D’altra banda, el COPATE s’ha reunit avui amb el director dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Jesús Gómez, per avançar en la redacció del conveni plurianual que ha de garantir l’execució dels tractaments.