La central nuclear Vandellós II ha efectuat en el matí d’avui el preceptiu simulacre anual del Pla d’Emergència Interior (PEI) de la instal·lació. L’exercici s’ha basat en la simulació d’un incendi en la zona controlada de la central, en l’extinció de la qual es donen també casos de ferits de diversa consideració. Així mateix, s’ha assajat la gestió d’una emergència en la qual es perd el subministrament elèctric exterior i els mitjans de comunicació convencionals amb el CSN, sent necessària la utilització de la telefonia satel·litària, a causa de forts vents en la zona. L’agreujament simulat de les condicions operatiu vas ha portat a declarar la categoria III del PEI (Emergència en l’Emplaçament).

La simulació ha comptat també amb un exercici d’evacuació de tot el personal sense missió específica en la gestió de l’emergència, que ha abandonat ordenadament l’emplaçament, i ha estat seguida per inspectors del CSN, a més d’auditors interns independents d’ANAV.

La realització d’aquests exercicis permet que l’organització de resposta a l’emergència es mantingui degudament preparada per a fer front a aquestes situacions, al mateix temps que permet identificar àrees i oportunitats de millora que es tradueixen en les corresponents accions per a aconseguir una major eficàcia en l’acompliment de les tasques associades a una eventual situació d’aquestes característiques.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.