La Ràpita acollirà aquest cap de setmana un esdeveniment esportiu mundial. Es tracta del Campionat Mundial de Beach Tennis 2022 de la Federació Internacional de Tennis Platja (IFBT), on hi participaran uns 200 esportistes d’arreu del món d’una vintena de nacionalitats. L’esdeveniment ha estat organitzat pels Consells Esportius de Catalunya en el marc del seu programa d’Esport Popular,
amb el suport de l’Ajuntament de la Ràpita.

A més, cal destacar que, com ja és habitual, Catalunya tindrà una delegació pròpia. De fet, en el darrer Mundial celebrat a Sardenya els tenistes catalans ja van alçar-se amb la victòria per nacions. En aquesta edició, hi participaran XX esportistes del nostre país disposats a revalidar la victòria. Jaume Domingo, president dels Consells Esportius de Catalunya, ha destacat el gran potencial que ja han demostrat tenir les Terres de l’Ebre per celebrar aquest tipus d’esdeveniments i ha agraït la implicació del consistori. “Es tracta d’un campionat d’Esport Popular, el vol dir que és un esport per a tothom, igualitari i on el principal objectiu és gaudir de la pràctica esportiva. A més, Catalunya tornarà a competir com a nació i, per tant, els esportistes catalans podran competir amb el nom del seu país”, ha indicat.

Del món a la Ràpita

El Mundial se celebrarà del 30 de juny al 3 de juliol. Centenars d’esportistes viatjaran fins a la Ràpita procedents del Brasil, Letònia, Polònia, Itàlia, Cerdanya, Ucraïna, Bèlgica, Marroc, Tunísia, Azerbaidjan, Colòmbia, Veneçuela, Canadà, els Estats Units, Espanya, Puerto Rico, Alemanya, Hongria, França, Anglaterra i Catalunya. Àngela Reverté, regidora d’Esports de la Ràpita, ha celebrat el gran impacte que tindrà pel municipi l’organització d’un esdeveniment municipal d’aquestes característiques. “Estem molt contents de rebre el mundial a la nostra població perquè és una activitat turístico-esportiva que concentrarà molts esportistes a la Ràpita en un cap de setmana on es podrà gaudir del nostre poble i de la nostra platja a través de l’esport” ha afirmat.

Les jornades seran des de les 9 del matí fins a les 19 h de la tarda, amb una aturada al migdia per dinar i descansar. Els participants competiran en les diferents modalitats establertes: parelles femenines, parelles masculines, parelles mixtes i individuals. A més, en cada modalitat hi haurà diferents categories: pro, avançat, intermedi i inicial. I també hi haurà competicions per edats (+30, +40 i +50). Però la modalitat més esperada del Campionat Mundial de Beach Tennis 2022 serà la competició per nacions. En aquesta categoria hi participaran gairebé tots els esportistes de la competició, que defensaran els seus països i nacions. En la darrera edició, que va tenir lloc a l’illa de Sardenya el passat estiu, la delegació de Catalunya va aconseguir proclamar-se campiona del món en aquesta modalitat.

La Ràpita ha estat la seu escollida pels Consells Esportius de Catalunya pel seu ventall d’actius com són les seves platges, que estan constituïdes per una sorra fina i de poca profunditat que permeten una pràctica esportiva adequada pel Beach Tennis. L’espai natural que envolta tot el territori permet gaudir de l’esport i de l’entorn natural del Delta i, a més, destaca per la seva oferta gastronòmica, amb un gran volum de restaurants pròxims a la zona on tindrà lloc la competició.