Canal Terres de l’Ebre emetrà tota la jornada castellera de la temporada 2022 que s’inicia aquest divendres amb la Diada de Sant Joan a Valls a les 12.30h. Presentat en directe pels periodistes Carles Cortès i Aina Mallol, la jornada també comptarà amb les opinions dels protagonistes que des de la plaça recollirà Toni Comas. En aquesta primera diada la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls s’han marcat com a objectiu el castell de nou pisos.

Aquesta Diada, a més, serà especial perquè per primera vegada s’intentarà fer un castell de nou pisos a plaça i, a més, l’intentaran fer les dues colles vallenques des de 2019.

El calendari de diades castelleres que podreu veure per Canal Terres de l’Ebre és el següent:

✔️3 de juliol (12.30h) Festa Major de Terrassa

✔️24 de juliol (12.30h) Les Santes de Mataró

✔️31 de juliol (18h) Les Neus a Vilanova

✔️19 d’agost (12.30h) Sant Magí a Tarragona

✔️27 d’agost (18h) El Catllar

✔️30 d’agost (12.30h) Sant Fèlix a Vilafranca

✔️18 de setembre (12.20h) Primer Diumenge de Festes a Tarragona

✔️25 de setembre (10h) Concurs de Castells de Torredembarra

✔️1 d’octubre (16.30h) Concurs de Castells de Tarragona

✔️2 d’octubre (10h) Concurs de Castells de Tarragona ​​

✔️16 d’octubre (12.30h) Santa Teresa al Vendrell

✔️23 d’octubre (12.30h) Santa Úrsula a Valls

✔️30 d’octubre (11.30h) Sant Narcís a Girona

✔️1 de novembre (12.30h) Tots Sants a Vilafranca

✔️20 de novembre (12h) Diada de Minyons de Terrassa

Tot i que les Terres de l’Ebre no tenen tradició castellera, actualment hi ha dues colles castelleres: Els Castellers de Tortosa i Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta. Des de Canal Terres de l’Ebre volem acostar als ebrencs i les ebrenques la cultura i la tradició catalana dels castells al territori.

On i quan ho podem veure?

La Diada de Sant Joan de Valls és una producció de la Xarxa Audiovisual Local, TAC12 i Penedès TV, es podrà veure divendres 24 de juny a les 12.30h, per Canal Terres de l’Ebre, o per streaming a Ebredigital.cat.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.