Continuar delimitant la trama urbana de l’assentament ibèric del Coll del Moro de Gandesa i descobrir quina era la relació amb els assentaments exteriors de menys dimensió són els objectius de la campanya d’excavacions d’enguany. A més, des del Departament de Cultura s’ha avançat que consolidaran i adequaran el jaciment per facilitar l’accés als visitants.

A més, es faran noves prospeccions a tres jaciments petits propers i se n’excavarà un que està situat entre els termes de Gandesa i Vilalba dels Arcs. D’aquesta manera, es vol estudiar com es vivia a l’hàbitat rural depenent del Coll del Moro.

En paral·lel, el Departament de Cultura preveu adequar l’espai a les visites en els pròxims quatre anys. Per la seva banda, l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha destacat que l’afluència de visitants en este espai va en augment. Luz també ha remarcat que treballaran amb el Govern per aconseguir més recursos per continuar amb les excavacions. A més, l’alcalde ha assegurat que han demanat l’ajuda de l’1% Cultural al Ministeri, però encara no han rebut una resposta.

Autor:

Periodista