Avui al programa l’Entrevista de Canal Terres de l’Ebre, ens ha visitat Miquel Alonso, director serveis territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre. Presentat i dirigit per Josep Pitarch, com sempre, l’Entrevista tracta de tots els temes d’actualitat del territori.

El director serveis territorials a les Terres de l’Ebre, Miquel Alonso, ha comentat diversos temes d’interès per al territori ebrenc, com ara el risc d’incendis forestals, la precarietat en les carreteres ebrenques, taca de l’oli d’Ascó i revetlla de Sant Joan.

Risc d’incendis

Miquel Alonso ha destacat que la zona amb més perill d’incendi, actualment, és el Nord de Ribera i el Nord de la Terra Alta, ja que després de 3 – 4 anys les xifres de precipitacions no són bones, i, per tant, s’han de prevenir els terrenys amb controls aeris i terrestres, com ja s’està fent. A més, el director serveis territorial d’Interior també ha remarcat la importància de tenir cura amb els boscos i les masses forestals, ja que a hores d’ara, la gran majoria d’incendis són provocats pels humans, i tal com afirma el director “no ens podem jugar el territori per una mala acció humana”.

Precarietat a les carreteres ebrenques

L’objectiu de la legislatura de la Generalitat de Catalunya és arribar al 2030 havent reduït la sinistralitat en les carreteres catalanes, un fet que aquí a les Terres de l’Ebre no es preveu que es pugui complir fàcilment, ja que fins al moment “som l’únic territori que només té una via ràpida de circulació”, així ho ha explicat Miquel Alonso durant l’entrevista. A més, també ha comentat la precarietat i el col·lapse que es viu a l’AP-7, en especial al tram de l’Ebre, ja que creu que s’han de prendre mesures per frenar els sinistres.

Revetlla de Sant Joan

Miquel Alonso ha fet una crida a tota la població, en especial als ebrencs i ebrenques, “molta precaució amb les revetlles, en especial, la de Sant Joan”, aquesta festivitat per donar la benvinguda a l’estiu, és una nit màgica però alhora difícil tant per al personal del 112 com per als Bombers de la Generalitat, i si entre tots controléssim el concepte de foc i pirotècnia podríem gaudir més de la nit.

Pots veure l’entrevista íntegra.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.