Preocupació a la Ribera d’Ebre per una taca d’oli que ha aparegut al riu Ebre i que podria provenir de la Central Nuclear d’Ascó. Esta va aparèixer fa quatre dies i ara l’Agència Catalana de l’Aigua, els Agents Rurals i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ho estan investigant. El dilluns, es desconeixia d’on podia sortir el vessament d’oli, però este dimecres a la tarda es va apuntar a què podria sortir de l’intercanviador del sistema del Grup 2 de la central, actualment en procés de recàrrega. Tot i això, estos fets encara s’estan investigant.

La taca ha provocat alarma entre els veïns de les poblacions properes, que han vist l’oli baixant pel riu Ebre a l’altura d’Ascó. També ha corregut per les xarxes socials un vídeo que la mostra:


La diputada republicana Norma Pujol ha demanat explicacions al Consell de Seguretat Nuclear, tot i que el president ha assumit durant la Comissió de Transició Ecològica que desconeixia els fets.

Tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua ja han recollit mostres de la taca per a poder saber el tipus d’oli i la seua possible procedència. Tot i això, també han analitzat les aigües a l’altura de la captació d’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona i no s’han trobat restes del líquid.

 

Autor: