L’èxit de la primera actuació a la terrassa del Teatret del Serrallo del Port de Tarragona  del cicle musical ‘Voramar 2022’, il·lusiona els organitzadors a mantenir amb el cicle  engegat fa dos anys, i continua demà divendres amb l’actuació de Jordi Lanuza, l’ànima  d’Inspira, un grup de culte de l’escena barcelonina.  

Aquesta segona actuació musical ofereix al públic una proposta íntima destinada a un  públic reduït per tal de gaudir d’un espectacle exclusiu, íntim, en un marc incomparable,  el balcó del Teatret del Serrallo, vora mar. 

Lanuza amb l’actuació de demà divendres a les 21 hores, presenta un grapat de  cançons que només poden ser cantades en primera persona. “Com a casa” és el seu  primer disc en solitari, signat amb nom i cognom i aparca puntualment el seu projecte  principal. “Com a casa” ens presenta la faceta més íntima del seu autor. 

Les actuacions del cicle musical Voramar 2022 són gratuïtes i es pot accedir a les  invitacions a través de la plataforma d’entradium.com

La darrera actuació d’aquest cicle de joves talents musicals serà en el mateix escenari  del Teatret, el divendres 27 de maig, a les 21 hores, interpretat per Valdivia. Les  invitacions, gratuïtes, es poden adquirir també a la plataforma entradium.com a partir del  dia 23 de maig a les 12 hores. 

El Museu del Port a Tarraco Viva 

El Museu del Port de Tarragona celebra el seu 22è aniversari amb una munió d’activitats  durant el mes de maig (concerts, rutes familiars, escape room de misteri, visites guiades)  i aquest cap de setmana ens presenta una xerrada divulgativa en la sala d’actes del  renovat Museu del Port, en el programa de Tarraco Viva. 

Així, el dissabte 21 de maig a les 18 hores, dins del XXIV Festival romà de Tarragona,  Tarraco Viva, i amb motiu del Dia Marítim Europeu, el Museu del Port impulsa la xerrada

La Roca Plana, el port de pedra de Tarraco” a càrrec de Jordi López, investigador  de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. 

L’acte, gratuït, es farà a la sala d’actes del Museu del Port i versarà sobre el Mèdol,  la pedrera més gran i important de Tàrraco, i la forma de transportar la pedra a la ciutat.  Tradicionalment, s’havia pensat en un transport terrestre per la via Augusta, però la  identificació d’un antic embarcador a molt poca distància, en l’incomparable marc del  bosc de la Marquesa, va canviar aquesta opinió. En la xerrada es parlarà de la  descoberta i estudi d’aquest interessant port industrial romà, així com també de  l’embarcador de fusta de la punta del Miracle que podria estar-hi relacionat.  

Atès l’aforament limitat, per assistir a la xerrada sobre el port de pedra de Tarraco, cal  fer reserva prèvia a [email protected] 

Tota la informació referent a aquestes activitats són a la web del Port

Darrers dies per visitar la mostra del Sindicat d’Iniciativa i Turisme 

Aquest diumenge clou la mostra col·lectiva del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de  Tarragona al Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. De dilatada tradició en  els espais portuaris del Moll de Costa, enguany arriba a la trenta edició amb una àmplia  representació d’artistes tarragonins.  

Hi exposen artistes com Manuel Aguado, Pepe Aragón, Maria Armengol, Elena Badiu,  Carmen Blanco, Joan Carlos, Josep Ma Cebrián, EduMóvil, Jordi Estela, Paquita  Figuerola, Jordi Freixa, Alícia García, Joana Gavaldà, Josep Gavaldà, Francisco  Giménez, Toni Hernández, Santiago Isla, Antonio Jordà, Màrius Arts, Ethel Martí, Ma del  Carmen Martínez, Avel Muñoz, Montserrat Plana, Ma Ángeles Plaza, Ma Dolors Poch,  Vicky Roldán, Pere Joan Salas, Sánchez Iranzo, Ana Soldevila, Solé Pedrol, Montserrat  Tejada, Isabel Tido, Antonio Tomás, Florenci Tomás, Juan Varea, Ampar Vileu i Eduard  Virgili.  

Amb aquesta exposició col·lectiva el Sindicat d’Iniciativa i Turisme tarragoní ha celebrat  la trentena edició d’una activitat extraordinària i, alhora, habitual de l’entitat. La mostra  presenta la varietat de les tècniques artístiques dels seus socis i sòcies com ara  aquarel·les, olis, collages o fotografies. Les seves obres abasten des de treballs  tradicionals fins a avantguardistes dins de la plàstica actual.  

Encara es poden visitar dues singulars exposicions al Moll de Costa: ‘Límits’ de Roser  Oduber al Tinglado 1 i A’Between the Lines’ de J. James White al Tinglado 2. Oduber  és pintora i dibuixant de realisme precís. L’exposició mostra l’evolució del treball artístic  en una nova metodologia d’austeritat i primitivisme on la relació matèria-condició humana  desemboca en un misticisme arrelat. L’exposició es pot contemplar fins al 3 de juliol.

I al Tinglado 2, J. James White, aportació del Moll de Costa al Festival Internacional  Dixieland, mostra el treball d’un artista polifacètic que manté uns vincles molt estrets amb  el món jazzístic. Es pot visitar fins al 19 de juny. 

L’horari expositiu és de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h i diumenge i  festius, d’11 a 14 h. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.