El projecte InnovaFP de l’Institut Montsià “Aparcament itinerant de bicicletes”, realitzat en col·laboració amb l’Ajuntament d’Amposta, ha guanyat el 3er premi a la millor idea de Grau Superior en la primera final catalana dels premis Impuls FP, durant la 3a mostra ImpulsFP. Aquesta Mostra s’ha celebrat el 17 i 18 de maig en format online i ha aplegat alumnat i docents vinguts d’arreu del territori català, premiant la capacitat emprenedora i  d’innovació de la Formació Professional catalana

Carles Añó, Director de l’Institut Montsià ha volgut destacar: “Aquesta iniciativa afronta el repte de donar solució a un problema real, que és l’escalfament global, un client real, que és l’Ajuntament d’Amposta, una solució real, que és la construcció de l’aparcament itinerant de bicicletes i patinets” A més a més, el sr. Añó ha assegurat  “tot en conjunt està al servei de generar un aprenentatge significatiu en l’alumnat”. El director de l’Institut Montsià diu que: “És un molt bon exemple d’un projecte generat en l’ecosistema d’innovació de l’Institut Montsià” 

El professor impulsor del projecte Gerard Vidal,  ha assegurat: “el projecte aporta una innovació social ja que convida a la ciutadania a reflexionar sobre la utilització de l’espai públic i posa en qüestió el model cotxe-cèntric amb el que hem dissenyat les nostres ciutats i municipis”. “Plantegem la bicicleta com a eina de mobilitat urbana, aportant així, una solució al repte global de l’emergència climàtica”. 

Un dels projecte que s’han dut a terme ha estat la plataforma ocupa 1 plaça de pàrquing de cotxe i, en canvi, hi caben 8 bicicletes i 8 patinets.

Aquest projecte ha estat dissenyat i construït per l’alumnat de 2n de Grau Superior de Mecatrònica Industrial. Va ser guanyador l’any 2021 del premi ImpulsFP, en l’edició ebrenca i del premi Federico Mayor Zaragoza (Sostenibilitat i consum responsable).

El professor, i responsable tècnic del projecte, Jordi Bonfill ha remarcat: “quan un projecte innovador és sostenible i, a més, motivador, els alumnes es motiven tot sols, com a conseqüència les idees els surten soles i la feina es converteix en lleure”

La plataforma va ser instal·lada el passat 7 de Febrer davant de l’edifici del Sindicat (FabLab Terres de l’Ebre) i va comptar amb la presència de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat per la regidora d’Educació, Núria Marco, el regidor de Serveis al Territori, Miquel Subirats. “Aquest projecte enllaça dues de les nostres prioritats”, va destacar l’alcalde, “per una banda la promoció de la mobilitat sostenible, i per l’altra el fet que els centres educatius de la ciutat no siguin impermeables, sinó que la seva activitat tingui una repercussió al territori que l’envolta“.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.