Avui arrenca Caravana Delta, un projecte que uneix tradició, ramaderia i cultura en l’entorn  rural de les Terres de l’Ebre. Des d’avui i fins divendres, set artistes nacionals i  internacionals compartiran les tasques dels pastors de les Terres de l’Ebre, acompanyant  els ramats de bous i vaques en els primers trams de la transhumància al Delta de l’Ebre.  

Els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta, reivindicada com el celler de les Terres de  l’Ebre, acompanyaran també als artistes en aquesta experiència que busca posar en valor  l’activitat agroalimentària i el paper essencial que aquesta juga en l’equilibri ecològic dels  paisatges del Delta en particular i de les Terres de l’Ebre en general. 5 dies seguint els camins  adaptats a la ramaderia tradicional per reivindicar la seva funció en un paisatge en risc davant  dels efectes del canvi climàtic.  

Els artistes que viatjaran en aquesta Caravana Delta representen diverses disciplines  artístiques com ara la música, de la mà de David Carabén, líder del grup Mishima; l’escriptura,  amb Andrés Cota Hiriart, novel·lista mexicà; la il·lustració, amb la navarresa Natalia  Zaratiegui; el cine, de la mà de la catalana Ada Vilaró, actriu, directora i artista  multidisciplinària; així com moltes altres representacions artístiques i culturals representades per la francesa Natacha Sansoz, artista multidisciplinària; i els catalans Jaume Vidal,  artista, performer i dinamitzador cultural, i Mar Monsonís, artista visual.  

Un cop finalitzada aquesta experiència, tots ells crearan una obra artística en les seves  diferents disciplines, inspirada en aquesta experiència que busca connectar la natura i l’art. A  més, es farà un documental per tal de mostrar aquesta iniciativa que ha sorgit de la  col·laboració de la revista Arrels i l’escriptor Gabi Martínez.  

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.