El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, i el conseller comarcal, Eladi Galve, han recollit el Segell Infoparticipa 2021 a la transparència informativa. Un premi atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona  per la qualitat i transparència comunicativa del seu portal web. La cerimònia de lliurament dels guardons va comptar amb les intervencions del rector de la UAB, Javier Lafuente; el director general de Dades Obertes, Transparència i Col·laboració de la Generalitat, Albert Cañigueral i el director de ComSET, Armand Balsebre. El doctor en Dret i expert en transparència Miguel Ángel Blanes va pronunciar la conferència ‘De la transparència formal a la real’.

Pel que fa als indicadors que utilitza el ComSET per avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a les següents qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, com es gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre la comarca/municipi i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha aconseguit una puntuació del 100%, és a dir, que compleix amb els 49 indicadors avaluats. De fet, dels onze consells comarcals que han obtingut el segell, només el Baix Ebre, el Baix Llobregat i el Vallès Oriental assoleixen un 100% de resultats positius. “Des del Consell Comarcal informem de forma entenedora i transparent la ciutadania, estem compromesos amb una governança transparent”, ha dit Faura, que ha recordat que abans d’ocupar la presidència del Consell Comarcal, el web de l’ens suspenia en transparència. A més, el president del Consell Comarcal ha agraït la feina tècnica i transversal realitzada per l’equip humà de l’ens que ha permès l’obtenció d’aquest guardó.

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.