El Departament de Salut ja ha fet arribar la petició formal a l’Ajuntament de Tortosa perquè el consistori cedeixi els terrenys on s’hi ha de construir el futur hospital de les Terres de l’Ebre. La superfície, ubicada al pla parcial del Camí de Roquetes, és l’escollida, ja que compleix amb les característiques que fixa Salut: una superfície de 40.000 metres quadrats amb una edificabilitat de 50.000 metres quadrats. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat la ubicació dels terrenys: “És un sol urbà i és un sol en el qual s’hi pot accedir a peu i és un sol que compta amb accés amb transport públic. Són les demandes que se’ns han fet i que es requereix per a ubicar un nou hospital”. Tal com ha avançat l’Agència Catalana de Notícies i ha confirmat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, els terrenys proposats són idonis per tenir una bona connexió a la xarxa viària i accessibilitat a peu des del nucli urbà i en transport públic. Ara, l’ajuntament iniciarà la modificació urbanística del POUM per establir la zona com a ús per equipaments, mentre finalitza el procediment per a adquirir-los.  “Els terrenys ja estaven acordats i en el seu moment ho vam presentar juntament amb el conseller de Salut quin era l’emplaçament”, ha clarificat l’alcaldessa.

En la mateixa compareixença, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha defensat que veu “inqüestionable” que el nou hospital pugui situar-se fora de la capital del Baix Ebre. A tot això, mentre el consistori de l’Aldea segueix treballant per a poder portar l’edifici al seu municipi. Aquest mateix dilluns, els aldeans li han presentat oficialment un pla funcional que descriu la zona on aniria situat el nou centre al conseller de Salut, Josep Maria Argimon. L’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, ha volgut destacar la seua aposta: “La nostra proposta és immillorable per totes les potencialitats que representa”. A més, des del consistori creuen que l’opció beneficiaria la majoria d’ebrencs: “No és una proposta que presenta un poble de 4.500 habitants, sinó que és una proposta que pot anar molt bé a la majoria d’habitants de les Terres de l’Ebre”.

La Plataforma per un Nou Hospital també s’ha referit al nou hospital este dimecres. Els portaveus han valorat positivament la voluntat i el compromís polític, però, creuen que el nou centre no podria esperar fins el 2025. Des de la plataforma reclamen que s’escurcen els terminis de construcció del nou centre, ja que veuen que no es incompatible amb reforma i ampliació del Verge de la Cinta. Des de la plataforma valoren la voluntat de desencallar la situació de la construcció del nou centre. “No creiem que sigui incompatible el fet de fer unes obres d’adequació i de resposta a les necessitats que hi ha al Verge de la Cinta actual i paral·lelament endegar tot el procés perquè el nou hospital de les Terres de l’Ebre sigui una realitat no al 2025, sinó molt abans”, ha volgut defensar Sisco Lahosa, un dels portaveus de la plataforma. A més, des de la Plataforma han assegurat que crearan una comissió tècnica amb arquitectes, enginyers i personal sanitari per a fer un seguiment del projecte. A més, creuen ferment que escurçar els temps dels tràmits i de la construcció és possible amb voluntat política i disponibilitat econòmica.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.