Santa Bàrbara aconsegueix recuperar, després de la parada per la pandèmia, el projecte llançat el 2020 on es buscava reflotar l’antiga tradició que data del segle XIX.

Planers i planeres s’han reunit a la a les 17:15 de la tarda a la Plaça de la Independència de Santa Bàrbara per veure com la música i les danses tradicionals i contemporànies vencien a les forces del mal, figurades amb un dimoni que desplegava una pandèmia. Així ho va plasmar Màrius Pont en el seu text, i així s’incorpora la representació juntament a altres santantonades que es fan per aquestes dates.

L’espectacle s’ha iniciat amb la Unió Musical Jaume Balmes, que ha tocat dues peces i després ja han donat pas a la representació, protagonitzada pel Grup Teatral Planer i de danses tradicionals a càrrec del Grup de Ball Jota Planera i dels alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Les Planes, tot sota l’acompanyament dels dolçainers de Vinaròs.

La representació no ha pogut acabar d’una altra manera que amb una comunió de balls i flames que han aconseguit derrotar al dimoni i posar una mica de llum a la foscor que està sent aquesta pandèmia.

 

Autor: