Fa una setmana es va inaugurar l’exposició ‘De formes deformes’ al Tinglado 2 del Moll de Costa, una proposta visual singular, que combina la figura i l’abstracció a través de la tècnica estereoscòpia. L’autor de la mostra, Miquel Planchart, és un artista que prové del món audiovisual i que uneix el seu bagatge en la tècnica estereoscòpica amb el món de la natura.

En aquesta exposició presenta un exercici d’eclecticisme visual, que s’aparta de tots els convencionalismes fins ara coneguts en la fotografia. Mitjançant la tècnica estereoscòpica, l’artista a partir d’una base fotogràfica arriba a resultats força sorprenents: cada imatge és una obra per si mateixa, on l’abstracció i el figurativisme es confonen, transportant-nos a espais nous, mons i paisatges onírics, rostres imprecisos i composicions surrealistes.

La mostra és una proposta visual que presenta una nova dimensió en les obres: s’altera la imatge de tal forma que un paisatge idíl·lic es converteix en un decorat d’insomni, un bell nu pot crear desassossec, unes ombres es converteixen en una bellesa irreal, boscos calcinats en poètiques escultures, en rostres amables, rostres tenebrosos, escultures alterades que ens traslladen a entorns atemporals, arquitectures impossibles.

Planchart, el món de les formes aleatòries

Planchart reinterpreta a través de la fotografia instants captats de manera estereoscòpica, una captura de la imatge pròxima a la realitat, des de dos punts de vista, com el veuríem a través dels nostres ulls i el resultat final tractat de tal manera que ens generen una lectura molt diferent de la que els ulls limiten. Un món de formes aleatòries, garbuix de geometries impossibles que ens amaga continguts, perspectives, punts de vista nous quan es rellegeix d’una forma diferent, completament original donen lloc a una amalgama d’estranys i sorprenents resultats visuals.

L’exposició, d’accés lliure, estarà oberta fins al 13 de març de 2022. L’horari de visita serà de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h. Els diumenges i festius romandrà oberta d’11 h a 14 h. Els dilluns, el Refugi 2 restarà tancat.

Una activitat per conèixer el Museu del Port

Per tal de divulgar entre el públic la nova museografia del Museu del Port de Tarragona el diumenge 30 de gener, a les 12.30 hores, continua impulsant l’activitat Coneix el nou Museu del Port, una visita guiada gratuïta que es fa en cap de setmana d’ençà que es va inaugurar l’entitat museística. Es tracta de conèixer per conèixer la reforma integral i museografia del Museu i així descobrir la història del Port de Tarragona. Cal fer reserva per assistir a: [email protected]

També és d’entrada lliure, l’accés al Museu del Port, un espai que ha tingut una renovació integral que permet oferir una nova museografia d’emocions a través de la incorporació d’elements visuals i interactius El Museu s’organitza en àmbits: ‘Entre el mar i la terra’, on explica la raó de ser dels ports, els orígens i els inicis del Port de Tarragona; ‘Fer-se a la mar’, al voltant de les tècniques de navegació i de les embarcacions; ‘La vida al port’, on es pot trobar des de la funció de les dones al port, el comerç, el tràfic de productes químics o els oficis del món de la mar, i ‘‘Port i sostenibilitat’, on es reflecteix el canvi de fesomia del territori, tant en l’espai immediat com en el d’influència.

La nova exposició permanent del Museu convida a una col·lecció d’experiències lúdiques i sensorials: videojocs, audiovisuals de gran format, projeccions de 360 graus o expositors interactius. L’horari és de dimarts a dissabtes de 10 h a 13 h i de 16 a 17 h i els diumenges i festius d’11 h a 14 h. Dilluns és tancat.

Bany de Silvestre Tarragona 2022

Enguany, excepcionalment, el Bany de Sant Silvestre es fa el mes de gener. Aquest dissabte 29 de gener, se celebrarà el 36è Bany de Sant Silvestre Tarragona 2022, ajornat, a la platja petita del Miracle, de les 12 a les 13 hores, convocat per l’Associació de Veïns del Barri del Port.

També, dissabte 29 de gener, de 10 a 18 hores, es pot participar en la Fase Tarragonès d’escacs dels Jocs Esportius Escolars, organitzat pel Consell Esportiu del Tarragonès i el Club Escacs Tarragona, al Refugi 1. Aquest tradicional torneig d’àmbit escolar, manté la participació oberta a escaquistes d’edat escolar d’escoles i clubs de la comarca del Tarragonès.

Les sessions s’allargaran els 5 i 12 de febrer en el mateix horari i ubicació. Es preveu que hi participin dues-centes persones per jornada.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.