Parlar de salut mental o demanar ajuda ha de deixar de ser tabú, perquè pot salvar vides. Les autoritats sanitàries ja fa temps que ho advertien, i ara, les dades ho corroboren. La pandèmia ha quasi triplicat els intents de suïcidi, especialment entre la població jove. Fins i tot, les morts per aquesta causa van superar les de Covid l’any 2020. La depressió és un trastorn mental que es pot curar i, és més, els familiars i amics dels qui la pateixen són claus. Expliquem què es pot fer per a ajudar-los i, sobretot, què no s’ha de fer.

El director mèdic de la Fundació Pere Mata a les Terres de l’Ebre, Toni Coello, ens ha ofert les claus de com s’han de comportar els familiars i amics amb la persona malalta.

El doctor Coello també ha destacat que el més difícil és entendre els símptomes i què el més important és que les persones que fan l’acompanyament estiguin ben informades.

Coello també ha fet incís en què aquesta malaltia es pot curar i que quan algú té pensaments suïcides hauria de buscar ràpidament ajuda professional.

 

Autor:

Periodista