Un perdedor entre perdedors a qui res no li va acabar de sortir bé, però que inspirava afecte a tothom. Un idealista a qui la vida va maltractar amb acarnissament. Mentor espiritual i guru salvador per a molts. El pianista d’un sol braç. Així descriu Toni Orensanz, un periodista i escriptor nascut al Priorat, al protagonista de la seva nova producció homònima titulada Com vas perdre el braç, Balchowsky?. En ella, es relata la curiosa història d’un noi nord-americà que amb només 21 anys se n’anava a lluitar a una guerra que no era seva, la Guerra Civil espanyola, que l’acabaria provocant que se li amputés un braç per una ferida de bala, fet que li dificultaria la seva trajectòria com a pianista, aparentment.

Orensanz, ens remarca que aquesta obra no és un treball de no-ficció, sinó que és el resultat d’un profund treball de recerca periodística.

Com vas perdre el braç Balchowsky? Ha estat publicat aquest divendres dia 7 de gener per tal d’iniciar la campanya de venda de llibres que s’obre ara fins a Sant Jordi.

Autor: