El Grup de Natura Freixe, entitat gestora de la Reserva Natural de Sebes de Flix, ha organitzat una caminada solidària per a recaptar fons i seguir amb el Projecte de Reintroducció de la Cigonya Blanca al curs final de l’Ebre.

Aquest va arrencar l’any 2001, quan la població de l’espècie havia desaparegut de les Terres de l’Ebre a conseqüència del canvi climàtic. Malgrat que va funcionar i ara a la Reserva hi nidifiquen gairebé una quinzena de parelles, s’ha observat que les condicions climatològiques extremes i els abocadors de la zona han canviat els patrons de migració i els hàbits i costums d’aquestes aus. És per això que calen diners per a estudiar-los, per exemple, amb la compra de GPS.

Per tal de seguir impulsant altres projectes de conservació de la natura, l’entitat també ha posat a la venda nous productes elaborats amb ingredients que procedeixen de la mateixa Reserva Natural de Sebes; xocolata i tisanes ecològiques amb embolcalls que tenen un impacte ambiental i una petjada de carboni mínima.

A la caminada hi han participat un centenar de persones que han pogut escollir entre dos itineraris diferents; un de 5 km i l’altre de 10 km. Els recorreguts, però, han compartit indrets on es pot observar de prop la flora i la fauna que habita dins l’espai natural.

Autor: