Aquest divendres 3 de desembre, a les 19.30 hores, davant de l’església del Serrallo, es farà la tradicional encesa de llums de l’arbre del Serrallo que la setmana passada es va ajornar per causes meteorològiques. Com cada any, el Port de Tarragona juntament amb l’Associació de Veïns del Serrallo organitza l’encesa de llums de Nadal en aquest indret. I enguany, en la tradicional encesa hi participen tant els gegants del Serrallo com l’Agrupació Coral del Serrallo, en un ambient per a tots els públics. I, a més, hi haurà castell de focs i es donarà xocolata calenta amb melindros, coca i cava. Un ambient nadalenc per al gaudi de tots els públics.

I diumenge 5 de desembre, a les 12 hores, es presenta la nova imatge dels gegants del Port, Neptú i Afrodita, a la placeta davant del Tinglado 1. A l’acte hi són convidats els gegants del Serrallo, els de les Borges Blanques, el rei Gaudí i la reina Pedreta seguit d’en Badalot i en Forjat, que són els padrins dels gegants que canvien d’imatge. Neptú, que representa el déu del mar, duu trident i té una alçada de 4,15 metres mentre que Afrodita, la deessa de l’amor, duu una gran petxina, i mesura 3,95 metres. Un cop feta la presentació hi haurà un ball de lluïment amb tots els gegants.

‘Lectures de Mar’, un projecte de l’Arxiu del Port al Teatret del Serrallo

Divendres 3 de desembre, a les 19 hores, al Teatret del Serrallo, tindrà lloc la segona edició de ‘Lectures de Mar’, una activitat organitzada per l’Arxiu del Port Tarragona i la Biblioteca Pública de la ciutat. Es tracta d’una activitat que combina la lectura de textos i la interpretació musical al voltant de la història i la música del barri del Port de Tarragona. Els rapsodes interpretaran lectures extretes del llibre El naixement dels barris del Port de Lluís Ballester i Coia Escoda, del qual se n’han triat nou fragments adaptats per a la lectura en veu alta. També s’afegiran altres lectures relacionades amb autors i autores locals com Artur Bladé Desumvila, Rovira i Virgili, Pin i Soler o Virgili Sanromà. Els rapsodes encarregats d’interpretar els textos seran Encarnació Laínez, Josep Maria Piñol i Antònia Sabater. La música serà interpretada pel violoncel de David Blay.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.