L’Ajuntament del Perelló convoca 3 convocatòries artístiques anuals per donar cabuda a la creació en els Premis de Cultura, i aprofiten per fer homenatge a tres autors locals. Així doncs, hi trobem el Premi de fotografia Josep Diloli (de temàtica oberta i general i dotat amb premis de 300€, 200€ i 100€ segons classificació), dedicat a Josep Diloli, apassionat del viatges i fotòraf que a través de l’objectiu de la càmera va deixar constància de molts moments, llocs, persones i cultures. El Premi de fotografia Antonio Gonzalvo (temàtica local i dotat amb premis de 300€, 200€ i 100€ segons classificació), fotògraf de la població amb un important i ric arxiu local. I finalment la convocatòria de pintura Amadeu Pallarès Lleó (de temàtica oberta i lliure i dotat de 500€), el pintor perellonenc amb projecció internacional més conegut; també va divulgar molts capítols de la història local perellonenca.

Hi pot participar qualsevol persona, tant professional com afeccionada, a excepció dels membres del jurat i de la comissió organitzadora. Les fotografies i pintures han de ser inèdites i no han d’haver estat guardonades en altres concursos, ni presentades en altres premis pendents d’adjudicació. El termini de presentació de les fotografies i obres de pintura està oberta fins al dia 30 de novembre de 2021.

Les obres s’han de presentar personalment a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament del Perelló (12è Premi Fotogràfic – Antonio Gonzalvo o Josep Diloli- o 12è Premi de Pintura Amadeu Pallarès Lleó), o bé amb un enviament per correu postal certificat a l’adreça detallada.

Les fotografies s’han de presentar en format digital (enregistrat amb un CD), així com la imatge amb una dimensió de 30 x 40 cm (tant en disposició horitzontal com vertical). Pot ser amb color o blanc i negre. Cada autor podrà presentar un màxim de 2 fotografies a cada convocatòria. Cada fotografia ha de portar un títol escrit al dors i ha d’anar acompanyada d’un sobre tancat amb el mateix títol. Al seu interior hi constaran les següents dades: nom i cognoms, data de naixement, DNI o NIE, domicili, població, telèfon de contacte i adreça de correu electrònic. Les obres de pintura s’han de presentar amb una dimensió màxima de 80×100 cm (tant amb disposició horitzontal com vertical). Hauran d’anar muntades amb un suport rígid i amb llistó de 3 cm d’amplada màxima, vist pel davant.

El jurat del concurs estarà format per membres vinculats a la fotografia i a la pintura. Els premis poden quedar deserts, però el veredicte és farà públic el dia de l’entrega dels premis que serà el dia 17 de desembre de 2021 i es comunicarà amb antelació suficient als premiats. A més a més, els participants renuncien a prevaler-se del dret d’imatge i autoritzen l’Ajuntament a utilitzar i publicar lliurement les fotografies o els enregistraments fets o gravats en el marc de l’esdeveniment, en qualsevol mitjà de comunicació i/o suport publicitari i de promoció. El pagament s’efectuarà mitjançant un xec bancari nominal que serà lliurat en mà el mateix dia de l’entrega dels premis.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.