El Grup de Recerca en Nutrigenòmica del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili impulsarà un estudi clínic per comprovar l’eficàcia d’un producte nutricèutic per reduir el colesterol.

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) hi participarà de forma activa amb dotze farmàcies que prendran part del projecte.

L’assaig constarà del control mensual de les dades de colesterol, triglicèrids i glucosa de 40 voluntaris, així com el pes, la pressió arterial i l’índex de massa corporal dels individus participants. L’estudi durarà cinc mesos i s’engegarà a finals del 2021.

Es tracta del primer conveni específic entre el col·legi professional i la universitat, després que els dos organismes hagen signat un acord de relació de col·laboració pels pròxims quatre anys per fomentar la transferència del coneixement i la innovació.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.