L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha fet públic avui dijous un comunicat oficial valorant les declaracions que ha fet avui mateix, en roda de premsa, el gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre amb relació al projecte d’ampliació de l’hospital Verge de la Cinta, segons les quals el departament de Salut estaria valorant altres possibilitats.

Meritxell Roigé recorda que des del 8 de juny, data en la qual va prendre possessió del càrrec l’actual conseller de Salut, Josep Maria Argimon, l’alcaldessa havia sol·licitat una reunió amb el màxim responsable del departament per a conèixer quines eren les següents passes per a dur a terme l’ampliació de l’hospital.

En este sentit, lamenta haver conegut a través dels mitjans de comunicació les declaracions del gerent de la Regió Sanitària i que des del departament no s’hagués explicat a l’Ajuntament que s’estaven estudiant alternatives al projecte anunciat. Per este motiu, l’alcaldessa valora com a “molt greu” la possibilitat que s’abandone el projecte.

Tot plegat, quan des del departament de Salut han confirmat la visita del conseller Argimon dimecres que ve a l’Ajuntament de Tortosa. Espero que ens informen que realment volen dur a terme l’ampliació prevista a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa, perquè en cas contrari es demostraria que no han tingut ni tenen cap intenció de fer cap nova inversió a Tortosa. No entendríem ni podem acceptar que el Govern torne a canviar de parer”, afegeix l’alcaldessa.

Meritxell Roigé recorda que el novembre passat, quan l’aleshores consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar la inversió per fer l’ampliació de l’hospital Verge de la Cinta, com a alcaldessa ja va alertar que “no acceptaria més anuncis que fossen fum i que generessen frustració a la ciutadania i, per tant, esperem que el govern de la Generalitat actue i que la setmana que ve ens done resposta a les necessitats que té la salut a Tortosa, a l’hospital Verge de la Cinta”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.