La gestió dels sediments és la part del ‘Plan para la Protección del Delta del Ebro’ del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que més avançada està. Així ho ha confirmat Toni España, cap provincial a Tarragona del servei de Costes de l’Estat, a l’espai de ‘L’Entrevista’ de Canal Terres de l’Ebre.

Segons ha confirmat España, ja hi han contractats estudis per part de la Dirección General del Agua de quantificació i caracterització dels sediments dels embassaments de l’Ebre. El cap provincial a Tarragona del servei de Costes de l’estat ha puntualitzat també que la prova pilot sobre aquesta qüestió no tardarà a arribar, però que es farà en un afluent més rellevant que no serà el Siurana, com així es preveia inicialment. Malgrat tot, no ha concretat la data.

El que sí que ha concretat és, aproximadament, quan es procedirà a l’aprovació definitiva del document; a finals d’any. Diu que s’està acabant de polir basant-se en les més de sis-centes al·legacions presentades perquè volen donar-li la llum verda sabent que el consens és ‘total’ també amb la Generalitat i amb la Taula de Consens del Delta.

A més, ha volgut concretar també altres modificacions respecte a la primera versió del pla; una nova delimitació del Domini Públic Marítimo Terrestre i de la profunditat de les zones d’acomodació, que es reduiria a la meitat per un reforç anual d’aportació de sorres.

Autor: