L’Ajuntament de Tortosa ha obtingut el compromís de l’Estat, a través de la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona, perquè les obres que Adif està efectuant a l’estació de trens de Tortosa deixen de fer-se en horari nocturn i passen a executar-se durant el dia. Això comportarà, de retruc, l’allargament dels treballs en el calendari, ja que caldrà fer-los compatibles amb el manteniment del servei ferroviari.

Des que van començar els treballs, el consistori havia requerit en diverses ocasions a l’administrador ferroviari perquè minimitzés els sorolls que provoquen els treballs, passant-los a horaris diürns que fossen més compatibles amb el descans del veïnat. En vista que Adif no atenia la reclamació, l’Ajuntament ha reiterat els requeriments i la Policia Local ha aixecat actes amb medicions sonores que evidencien l’elevada contaminació acústica, per damunt dels nivells permesos.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha recordat que “des del primer dia reclamàvem que les obres es fessen de dia, cosa que era possible“. Si bé Adif no té necessitat de demanar autorització ni llicència d’obres als municipis on actua, sí que ha de complir el que estableix la llei de contaminació acústica.

L’Ajuntament ha enviat fins a tres requeriments a Adif per a que minimitze l’impacte sonor dels treballs, i l’alcaldessa confia que el compromís transmès ara per l’Estat es faça efectiu en pocs dies.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.