La denúncia d’una empresa eòlica obliga a enderrocar unes cases de camp particulars a Bot, a la Terra Alta. Les construccions, datades dels anys 80, comptaven, segons la família, amb totes les llicències d’obres. Tot va començar quan els particulars van fer una queixa sobre la proximitat d’un aerogenerador a la finca.

Es tracta d’una família que té tres cases fa més de 40 anys per conrear la terra. Al principi tenien arbres fruiters i vinyes, llavors van decidir fer una casa, ja que ells eren de Premià de Mar, en una partida prop del Coll del Moro. Ara, la justícia els demana que enderroquen totes les construccions per estar en terreny rústic. Segons explica la família, el periple judicial va començar quan van instal·lar un parc eòlic prop de la seua finca. La família es va queixar per la proximitat d’un aerogenerador i l’empresa els va assegurar que podien arribar a un acord. Els van citar a Barcelona i un cop arribats no els van donar cap solució. La sorpresa va arribar quan van rebre una denúncia de l’empresa eòlica per tindre les cases de camp en un terreny rústic.

Primerament, Urbanisme va donar la raó a la família perquè es van construir durant els anys 80. Tot i això, l’empresa dels aerogeneradors va recórrer i ara el problema ha arribat fins a mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha acabat donant la raó a l’empresa perquè en una fotografia aèria dels anys 80 no pot reconèixer que es tracte de cases.

Per ara, només han rebut la sentència dos de les tres parelles. Les que l’han rebut ja han decidit acceptar-la, pagar la multa i enderrocar les cases. Tot i això, Mariano i María Juana, una de les parelles, no es donen per vençuts i quan rebin la sentència la recorreran.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.