El Govern ha aprovat en el marc del Procicat demanar la pròrroga del toc de queda nocturn set dies més per contenir la pandèmia de la covid-19 a Catalunya. La nova resolució modifica els criteris per aplicar-lo i fixa una incidència acumulada en els darrers set dies superior a 125 casos per cada 100.000 habitants, en poblacions de més de 5.000 habitants, mentre que fins ara el llindar se situava en els 250 casos. En total, la llista de municipis és de 148 municipis: 125 són per una incidència acumulada a 7 dies superior a 125 casos i 23 perquè es troben envoltats per municipis afectats. Les mesures es prorrogaran un cop les hagi aprovat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

A les Terres de l’Ebre ja tenien toc de queda Amposta, Deltebre i Sant Jaume d’Enveja. Ara s’hi sumen altres municipis que estan per sobre dels 125 casos com són Ulldecona, Móra d’Ebre i l’Ametlla de Mar. A més, per estar envoltats de municipis amb una incidència alta també s’aplicarà el toc de queda a Sant Carles de la Ràpita i a Alcanar.

El Govern traslladarà la sol·licitud al TSJC aquest dimecres i es preveu que les mesures entrin en vigor aquest divendres, per un període de set dies. El toc de queda, vigent des de la matinada del 16 al 17 de juliol amb diverses pròrrogues, estableix que la mobilitat nocturna no obligada queda restringida entre la una i les sis de la matinada en els municipis afectats. Actualment, hi ha 176 municipis on la mobilitat nocturna està restringida.

Segons explica el Govern en un comunicat enviat aquest dimarts, el Procicat ha decidit el canvi de criteri per aplicar el toc de queda nocturn davant de la disminució de les incidències de la covid-19. D’aquesta manera, el Govern endureix el criteri per sortir del toc de queda, ja que amb el llindar anterior, de 250 casos acumulats per 100.000 habitants, la mesura hagués afectat menys municipis. El Govern ja havia rebaixat aquest llindar, ja que els primers tocs de queda de l’estiu es van aplicar a partir dels 400 casos.

Autor: