Susana Sheiman i David Pastor van donar el tret de sortida a la 28a Mostra de Jazz a Tortosa, emmarcada enguany dins la Capital de la Cultura Catalana. Amb un total de 24 concerts i d’altres propostes com exposicions, projeccions de cinema o la XVII edició de les Jornades de Cuina Cajún, la mostra ha canviat el seu format i es distribuirà en 15 dies, integrant tres caps de setmana consecutius.

Tortosa dona tret de sortida a la 28a Mostra de Jazz, coincidint també en la Capital de la Cultura Catalana. Des del divendres 30 de juliol, i fins el 14 d’agost, els tortosins i tortosines podran gaudir d’actuacions a bona part de la ciutat, amb el centre neuràlgic al Museu de Tortosa. Amb un total de 24 concerts, 4 sessions de DJ, exposicions, projeccions de cinema i jornades de gastronomia, la mostra va iniciar amb un concert a càrrec de la cantant Susana Sheiman, acompanyada d’un dels trompetistes amb més projecció internacional a Espanya, David Pastor.

Tenint en compte la normativa sanitària vigent derivada de la pandèmia, la Mostra de Jazz ha canviat el seu format, pensat enguany per englobar tres caps de setmana consecutius. Els grups que complementen la programació han estat seleccionats dins el marc de la XV edició de l’Espai del Jazz Jove dels Països Catalans.

L’objectiu principal de la Mostra del Jazz a Tortosa és la implicació de la gent, en especial en contextos de poca població, com és el cas de les Terres de l’Ebre. La participació és, segons el director de la mostra, essencial pel creixement cultural del territori.

A més de la presència musical, la Mostra incorpora altres propostes, com la XVIII edició de les Jornades de Cuina Cajún, una trobada d’Urban Sketchers i una nova fira del disc entre d’altres.