Els pagesos comencen a quantificar els danys que han patit els seus conreus després de la calamarsa d’aquest cap de setmana a les Terres de l’Ebre. A la Terra Alta, la pedra ha tocat diferents sarments de la vinya, però la fusta dels ceps no se n’ha vist afectada, i això n’assegura la continuïtat.

En algunes zones com Gandesa, els pagesos calculen que l’afectació variarà entre un 10 i un 30%, especialment en finques ubicades dins dels municipis de Corbera d’Ebre, Vilalba dels Arcs, la Fatarella i la capital de comarca. Això sí, tot dependrà de la climatologia dels propers dies, sobretot del vent, que permetrà cicatritzar abans els danys.

De fet, en només tres dies, l’evolució de la malmesa ha estat molt favorable, i en algunes finques el tractament de coure pot ajudar a frenar la podridura. Tot i així, s’espera que la collita de l’any 2021 sigui bona, inclús millor que la de l’any passat per les nevades del gener i la poca pluja de primavera. La previsió és que la verema arrenqui al setembre, una setmana més tard de l’habitual.

Autor: