Agents del lloc de la Guàrdia Civil de Gandesa (Tarragona), han rescatat un voltor lleonat “Gyps fulvus” que havia quedat atrapat en el clos perimetral d’un càmping situat en un paratge natural del terme municipal de la Pobla de Massaluca (Tarragona).

Efectius de la Guàrdia Civil es trobaven realitzant serveis de vigilància i protecció de la naturalesa pels voltants del riu Ebre, quan van ser alertats per una persona, que hi havia un ocell atrapat entre uns matolls i la tanca perimetral del càmping, que delimita amb el llit del riu.

Aquesta persona que es trobava en la seva barca, en l’embarcador existent prop del càmping, ja que és usuari del mateix i aficionat a la pesca, va explicar als agents que podia ser un voltor lleonat i que a més d’estar atrapat, estava mullat, la qual cosa també impossibilitava el vol de l’animal.

Els agents es van acostar a l’animal en la barca de la persona que els va alertar i comproven que és un voltor lleonat jove, ocell protegit, i que es trobava en bon estat, sense cap mena de mal, excepte l’estar mullat i atrapat.

Des de la barca els components del lloc de Gandesa aconsegueixen alliberar l’animal i el traslladen a terra ferma, i després de comprovar que efectivament no sofreix cap tipus de ferida greu, l’intenten assecar perquè pugui aixecar el vol i portar a un lloc adequat per al seu alliberament a l’entorn natural.

Gràcies a la col·laboració ciutadana i ràpida actuació de la patrulla de la Guàrdia Civil, es va aconseguir salvar la vida d’aquest ocell protegit, retornant-ho a l’entorn d’on procedeix.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.