El sistema sanitari ebrenc torna a estar “tensat” per la cinquena onada de la covid. Com ha apuntat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, hi ha 36 persones contagiades ingressades als centres hospitalaris, 24 a l’Hospital Verge de la Cinta, de les quals 8 són a l’UCI, i 12 persones més a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. En el primer Consell de direcció de la legislatura, Salvadó ha avançat que s’establirà a la tardor un Pla de Govern que plasmarà “reptes” com l’afectació del canvi climàtic al delta de l’Ebre, l’afectació del model d’energia renovable al territori amb la reformulació del decret, l’ampliació de l’Hospital de Tortosa, la retirada del monument franquista o la reindustrialització de la Ribera d’Ebre.

La directora dels serveis territorials de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Lídia Pino, ha anunciat l’inici de les obres de la rotonda d’Ascó, a la carretera C-12, per al 13 de setembre. També el director d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez, ha explicat els treballs d’ampliació i millora de camins forestals al Parc Natural dels Ports. Una actuació que es durà a terme en un total de 189,04 quilòmetres, de 10 zones del parc, amb obres a 51 camins forestals dels termes municipals de la Sénia, Roquetes, Mas de Barberans, Alfara de Carles, Tortosa, Arnes, Horta de Sant Joan i Prat de Comte. L’actuació, que permetrà facilitar l’accés als vehicles d’emergències, tindrà un pressupost de més de 400.000 euros i una durada d’execució de 6 mesos.

En aquesta primera reunió, s’ha donat a conèixer el nou organigrama dels departaments del Govern a les Terres de l’Ebre. Tres representants de l’anterior legislatura es mantenen en els mateixos departaments: Lídia Pino, a Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori; Montserrat Perelló, a Educació; i Jesús Gómez, a Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Les noves incorporacions són: Joan Nin, a Salut; Mar Lleixà, a Igualtat i Feminismes; Miquel Alonso, a Interior; Joan Juan, a Justícia; Felip Monclús, a Drets Socials; Adam Tomàs, a Empresa i Treball; i Victòria Almuni a Cultura. Les setmanes vinents es nomenaran els representants territorials de la Presidència, Economia, Joventut i Esports.

L’exdelegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, és el nou director de l’IDECE (Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre).

Autor: