Després de l’ajornament l’any passat per la Covid-19, el CN Tortosa organitza de nou la tradicional Baixada del Renaixement nedant l’Ebre, que arriba a la seua dinovena edició, puntuable per al Campionat de Catalunya de Travesses.

Com és habitual tindrà un recorregut de 15,522 metres, amb avituallament de l’organització durant la travessa i a l’arribada, i es seguiran tots els protocols de seguretat de prevenció de riscos Covid-19.

La sortida es realitzarà des de l’embarcador de Xerta a les 16:00 hores, i tots els participants hauran de recollir el seu xip, casquet identificatiu i dorsal entre les 14:30 i 15:30 del mateix dia, a l’embarcador de Xerta. No hi haurà servei de retorn al finalitzar la travessa, i l’organització.

garanteix el transport al punt de sortida per a aquells participants que ho sol·licitin. L’autobús sortirà a les 14 ores des del costat del punt d’arribada. Els acompanyants que baixin amb caiac també poden utilitzar aquest servei, que només realitzarà el trajecte d’anada al punt de sortida.

Els premis es lliuraran 15 min després del tancament de la prova, aproximadament a les 19 hores h., i rebran trofeu els 3 primers classificats Absoluts Masculí i Femení, i de les Terres de l’Ebre, per categories (sènior, +30, +40, +50 i +60), premi especial per al guanyador i guanyadora, per batre el rècord de la prova i al club amb més participants.

L’edició amb millors condicions per als nedadors va ser el 2013, on es van batre els rècords, a càrrec de Jordi Bosch,1:29:31 i Núria Ciuró, 1:34:22, tots dos del CN Sant Andreu, també el local del CN Tortosa, Pau Monfort 1:38:36 i Maria Cotaina i Laia Castell, 1:44:16. Jordi Bosch és el dominador de la prova, amb victòria en cinc edicions.

Tres dies abans de la seua celebració, s’havia arribat a la xifra de 156 inscrits.