La Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa lamenta la resolució judicial que paralitza provisionalment l’execució del permís d’obres atorgat per l’Ajuntament de Tortosa: “Una vegada més lamentem tots els entrebancs que ens hem anat trobant; entrebancs fins ara polítics, i ara judicials“.

A través d’un comunicat demanen a l’equip de govern que no s'”inhibeixi” de la situació i que adopti una “actitud proactiva” a favor de la dignitat democràtica. També li reclama que “porti a terme tots els recursos legals al seu abast contra aquesta mesura cautelar per tal que es pugui complir la Llei de memòria històrica“.

A la vegada, demana a la resta de regidors que mantinguin “el seu compromís” i “actitud ferma” per a la retirada del monument. “I que Tortosa s’alliberi d’aquesta exaltació pública d’un règim dictatorial feixista“, afegeix el text. També confia que el jutjat administratiu resolgui amb urgència els recursos.

Volem manifestar el nostre convenciment que aquestes maniobres dilatòries per mantenir el monument en peu no aconseguiran el seu objectiu i serà definitivament desmantellat; portem molts anys de lluita i no defallirem fins que la retirada del monument franquista més gran de Catalunya sigui efectiva“, conclou.

Autor: