Aquest divendres entra en vigor les noves mesures del departament de Salut en el sector de l’oci nocturn davant l’esclat de positius en els últims dies. Durant al menys les pròximes dues setmanes tornaran a tancar l’interior dels locals i les activitats finalitzaran a les 3 de la matinada.

La mesura tindrà uns efectes limitats a les Terres de l’Ebre ja que no encara no havia obert cap local tancat. És el cas de Lo Carrer de l’Habana, un dels bars musicals més veterans de la capital del Baix Ebre. El seu propietari va decidir no obrir davant la dificultat de complir amb les mesures que proposava el departament de Salut.

Les opcions d’oci nocturn a les Terres de l’Ebre es concentren ja en les terrasses d’alguns locals, que s’han transformat per acollir grups limitats a 10 persones i reduir la interacció social. És el cas de les Noves Algues de la Ràpita, que ha eliminat per complet la pista de ball i ara l’espai es distribueix en taules que es poden reservar online.

El conseller d’Interior ha anunciat que aquest cap de setmana els Mossos d’Esquadra reforçaran la vigilància a les poblacions costaneres en coordinació amb les policies locals per tal d’evitar aglomeracions. Joan Ignasi Elena també ha reclamat a la ciutadania que extremin la prudència.

Periodista.