Una mestra d’educació especial està recollint firmes per demanar a l’Ajuntament de Tortosa que reguli el llançament de petards als carrers. El seu objectiu és que l’ús d’aquests artefactes es limiti només durant nits com la de Sant Joan, i no en els dies previs o posteriors. Assegura que el soroll i els ensurts que provoquen els elements pirotècnics són greument perjudicials per a persones amb trastorns del desenvolupament, gent gran, nadons o animals de companyia.

La impulsora, Cinta Baubí, afirma que, en moltes ocasions, els infants amb trastorns generalitzats del desenvolupament (qui acostumen a tenir una alta sensibilitat) poden no entendre que el que passa i reaccionar amb crits i molta ansietat. Assegura que, en algunes ocasions, les famílies, fins i tot, han de passar la nit fora de casa per acudir a un lloc més tranquil

La petició es pot signar a la pàgina web Change.org, on ja han donat suport a la proposta gairebé tres-centes persones.

Autor: