La Marxa pels Sediments està recorrent el tram final del riu Ebre amb caiac per reclamar a l’estat espanyol un canvi de gestió de les preses per garantir-ne la seguretat i preservar el Delta. Dilluns va arrencar a Xiprana a l’Aragó i acabarà el dia 9 de juliol a Amposta. Aquest dimecres han fet una parada de descans a Flix i han aprofitat per visitar la Reserva Natural de Sebes.

L’Associació Sediments ha iniciat aquest dilluns la Marxa pels Sediments a Xiprana, a l’Aragó. Aquesta iniciativa consisteix a recórrer diversos trams del riu Ebre en caiac fins a Amposta. Aquest dimecres han fet una parada de descans a Flix i han aprofitat per visitar la Reserva Natural de Sebes.

Amb aquesta marxa reivindicativa pretenen reclamar a l’estat espanyol que passi a l’acció amb una pla de gestió de les pr eses de la conca del riu Ebre. Així ho ha explicat Jordi Parés, membre de l’associació. Un dels altres objectius de la marxa és conscienciar sobre els problemes de seguretat de les preses. Per això. l’associació ha ecarregat un informe a la Universitat de Saragossa sobre les comportes de fons de les preses.

Aquesta marxa que acabarà el 9 de juliol a Amposta, també  servirà per recaptar fons per l’associació. Les persones que ho desitgin encara si poden sumar contactant amb l’associació a través de les xarxes.

Autor:

Periodista