Al voltant d’un centenar de persones s’han sumat a Amposta a les concentracions en rebuig a la violència masclista que s’han convocat a les 22 hores arreu de l’Estat arran de l’assassinat de dues menors de Tenerife a mans del seu pare. A les Terres de l’Ebre també s’han convocat concentracions davant dels ajuntaments de la Ràpita, Ulldecona i Alcanar. A la plaça de l’Ajuntament d’Amposta, s’ha guardat un sentit minut de silenci que només han interromput els aplaudiments.

Aquest nou cas de ‘violència vicària’, aquella que s’exerceix contra els fills per fer mal a la mare, ha commocionat tot el país, que en els últims dies acumula una insoportable llista de crims masclistes. L’últim s’ha conegut avui mateix. I avui mateix s’ha sumat una nova víctima mortal: una jove sevillana de 17 anys, que ha estat trobada després que es denunciés la seva desaparició fa una setmana. La va assassinar la seva ex-parella.

Però en el cas d’Amposta és l’apunyalament d’una dona per part de la seva parella aquesta mateixa setmana. L’agressor, de 70 anys, ha ingressat a presó pendent de ser jutjat per homicidi en grau de temptativa. La seva víctima, una dona de 36 anys, va ser ingressada en estat molt greu a l’UCI de l’Hospital Verge de la Cinta.

Periodista.