Noves dates per a fer la preinscripció als centres d’ensenyament musical de la Diputació a  Tarragona, Reus i Tortosa per al curs 2021/2022. Fins al 16 de juny, infants a partir dels 5 anys,  poden apuntar-se per a rebre el curs vinent formació teòrica i pràctica, pensada per gaudir de la  música de forma individual i en grup. Els tràmits es poden realitzar telemàticament a les webs  dels centres mitjançant un formulari web específic o de manera presencial, demanant cita  prèvia. 

Els estudis que s’imparteixen s’adrecen a infants a partir de 5 anys i ofereixen els primers  coneixements i formació musicals. A les escoles i conservatoris de la Diputació a Reus i  Tarragona hi ha places vacants per al curs Sensibilització dirigit a nens i nenes de 5 anys. Al  centre de Tarragona també està oberta la inscripció per a aprendre violí amb el mètode Suzuki.  L’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tortosa ofereix places per als programes  de Sensibilització 5 anys, Iniciació, Bàsic 1 i 2, Aprenentatge avançat 1, 2 i 3 per a nens i nenes  de fins a 12 anys.  

Opció de continuar amb els estudis de Grau Professional 

L’alumnat de les escoles de música de la Diputació entra en contacte amb la música, inicia la  seva formació instrumental i es prepara per accedir als estudis professionals dels conservatoris,  amb titulació oficial. Un dels avantatges d’iniciar els estudis de música a les escoles de la  Diputació és que, un cop finalitza el nivell elemental, l’alumnat té l’opció de continuar amb els  estudis professionals al mateix centre on han començat, després de superar la prova d’accés  que regula el Departament d’Educació de la Generalitat per accedir als ensenyaments de Grau  Professional. Els tres centres de la Diputació ofereixen el Grau professional. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.