La tortosina Matilde Villarroya ha estat nomenada pel Govern com a nova secretaria d’Economia. El Consell Executiu ha ratificat aquest dimarts alguns dels principals noms del sottogoberno, és a dir, dels alts càrrecs de les conselleries com els secretaris i directors generals. D’entre els 32 nous nomenaments, Villaroya és l’única ebrenca.

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, a qui havia estat secretaria d’Indústria la passada des de juny de 2018 fins l’actualitat. Primer amb Àngels Chacón (PDeCAT) com a consellera d’Empresa i Coneixement i després amb Ramon Tremosa (Junts). Durant aquesta etapa, Villaroya ha destacat per haver intercedit en les diferents implantacions industrials que han rebut les Terres de l’Ebre en els últims anys per part d’empreses com Jabil Packaging o Florette.

El fet que la conselleria d’Economia i Hisenda sigui de Junts, no ha impedit incorporar a Matilde Villaroya dins el seu organigrama. La tortosina es manté com a independent tot i haver estat regidora a l’Ajuntament de Tortosa sota els mandats de Ferran Bel, del PDeCAT. El mateix Bel ha fet una piulada felicitant a Villarroya pel seu nomenament: És un encert que el conseller Giró configuri un equip amb gent independent de vàlua, diu molt al seu favor, un bon inici”. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, també ha desitjat “sort i encerts” a la nova Secretaria d’Economia.

Enginyera industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i doctora en Economia i Empresa per la Universitat Rovira i Virgili. Des de 2003, Villarroya és professora titular del Departament de Gestió d’Empreses de l’URV, una tasca que ha compaginat amb diferents projectes de transferència de coneixement amb empreses i institucions públiques i privades.

Periodista.