Els darrers tres mesos, l’exposició de fotografies La Muda ha atret més de 1.200 visitants a Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre d’Amposta. La mostra recull el resultat de les sessions fotogràfiques amb persones rellevants de la cultura del nostre país, un projecte que s’ha gestat durant un any i mig a La Warhol, un magatzem agrícola ubicat als afores de Tivenys (Baix Ebre) reconvertit en espai creatiu dels artistes audiovisuals Josep Piñol i Greta Díaz. Els dos creadors han sabut connectar amb un públic jove i també amb un perfil de visitant poc habituat a les exposicions del centre d’art. Per la càrrega emotiva de les imatges, la idiosincràsia dels autors i la singularitat de l’estil, La Muda també ha atret l’atenció d’estudiants del territori, ja sigui d’escoles d’art, cicles formatius com alumnes de batxillerat.

La mostra es podrà veure fins al diumenge 6 de juny. El dia abans però, el ballarí tortosí Roberto Oliván —que és un dels artistes fotografiats a l’exposició— presentarà una coreografia creada a partir de la banda sonora de la mostra, una composició encarrega a Lluís Martínez que ha sonat com a fil musical de la instal·lació. L’espectacle porta per títol La Muda per Roberto Olivan i es planteja com a cloenda d’una exposició multisensorial. I és que Josep Piñol i Greta Díaz han treballat una cuidada posada en escena de les fotografies que inclou recreacions escenogràfiques complementàries, fins i tot, la banda sonora original. El procés creatiu de La Muda ha estat gravat pel documentalista Quim Melchor, que ha mostrat una part del seu treball en la mateixa sala.

L’espectacle de cloenda amb Roberto Oliván s’ha programat dissabte 5 de juny a la tarda en dues sessions (a les 18h i a les 19h). L’aforament és limitat i caldrà fer reserva de la invitació a l’adreça de correu electrònic [email protected].

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.