El Gremi de Restauració ha celebrat que les dues entitats que Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta i l’Ajuntament de Barcelona hagin arribat a un acord per obrir els diumenges d’entre maig i setembre de l’any que ve entre dotze del migdia i vuit del vespre. El Gremi de Restauració ha aplaudit la mesura perquè permetrà enllaçar amb la campanya de Nadal i després les rebaixes d’hivern i considera que per als propers anys queda tancat el debat sobre els horaris comercials. No obstant això, la mesura encara no és definitiva. Primer ha de passar pel ple de l’Ajuntament de Barcelona, el 23 de juny, i després s’ha de remetre a la Direcció General de Comerç de la Generalitat, encarregada que donar-hi el vistiplau definitiu.

El director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha assenyalat que els sectors del comerç i la restauració “es retroalimenten“. “Els bars i restaurants obren majoritàriament els set dies de la setmana i ara es beneficiaran de l’increment de l’activitat comercial en diumenge“, ha comentat en comunicat.

Per Pallarols, no es tracta d’una mesura motivada per la pandèmia perquè ja feia molt temps que el comerç demanava obrir els diumenges. “Ningú o entenia que això o fos possible a Barcelona, una ciutat turística de serveis. Per fi s’ha corregit aquest error històric“, ha destacat.

Aquest dilluns, el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Jaume Collboni, ha comentat que l’acord entre les dues associacions del sector comerç és “històric” i hauria de permetre crear 3.200 llocs de treball. A més, es calcula que l’activitat comercial creixerà un 13%.

Per la seva banda, la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, ha dit que l’acord és important perquè a l’agost farà quatre anys que va entrar en vigor la llei de comerç de Catalunya i s’ha d’adoptar un nou acord. Si no s’adopta, ha advertit, s’aplicarà la normativa espanyola, que suposa una “liberalització total” del sector.

Autor: