La Ràpita acull, el dijous 3 de juny, l’àgora ciutadana ‘Diàlegs per la convivència: com volem viure als nostres pobles?’. ‘Diàlegs per la convivència’ és una acció participativa que recorre tots els municipis de la comarca amb la finalitat de dialogar i reflexionar sobre com volem viure als nostres pobles.

A la Ràpita, la sessió tindrà lloc el 3 de juny, a les 19 hores, a l’amfiteatre del Parc de Garbí i es realitzarà seguint totes les mesures de seguretat per evitar els contagis de la covid-19. En aquesta sessió de diàleg obert per conversar conjuntament, els veïns i veïnes podran expressar-se, ser escoltats i escoltades i enraonar entorn la convivència. A través de la iniciativa es promouran espais inclusius i oberts a la participació de totes les persones, pretenent que es creï un clima de confiança i empatia mitjançant dinàmiques dialèctiques.

La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, encoratja a tots els rapitencs i rapitenques a participar en aquesta sessió de diàleg obert i destaca que “és imprescindible escoltar-nos uns als altres per conèixer les necessitats de tothom i poder empatitzar amb les vivències personals de cadascú”.

‘Diàlegs per la convivència’ forma part d’un procés de coneixement compartit dinamitzat pel Grup Impulsor de la comarca del Montsià. Un procés que té com a objectiu principal la promoció d’espais de relació, capacitació i participació per concretar consensos d’acció que contribueixin a la promoció de la millora de les relacions de convivència al lloc.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.