Segon objectiu de la temporada assolit. Una jornada li ha sobrat al Base Oviedo que entrena el tortosí Toni Malla i dissabte li va passar com un autèntica exhal·lació per sobre del Balopal, en el primer partit on tenien l’opció d’assegurar el títol de lliga de 1a nacional i es va imposar per gairebé vint gols de diferència sobre el conjunt de Castella i Lleó (38-19). Ja sap per tant, que li tocaran dos segons en la promoció que arrancarà tant bon punt acabi la fase regular de lliga la setmana vinent.

Dotze triomfs consecutius encadenen els asturians que travessen pel millor moment de la temporada i han protagonitzat la ratxa de partits invictes més duradera del que va de l’any. Van començar molt forts el partit i ràpidament es va posar de manifest al marcador quan als quatre minuts de partit ja guanyaven per 3-0 combinant les letals accions en atac amb un incommesurable Magnol Suárez a la porteria.

David Ortega, amb quatre gols de manera consecutiva per l’extrem, ampliava l’avantatge fins al 10-1 quan s’havien disputat 13 minuts. Toni Malla va donar minuts a tot l’equip, un fet que no va fer-los ressentir i arribaven amb el 19-9 al descans. A la represa el Base Oviedo va seguir imposant un ritme infernal al partit conscients de la importància dels punts en joc, sense donar treva al rival de torn i ampliant l’avantatge fins als dinou gols (38-19).

L’entrenador Toni Malla es mostrava molt satisfet a la conclusió del matx “a nivell de partit, hem fet un de les trobades més completes de la temporada. Hem estat sòlids en defensa, hem contrarestat bé les seves accions tàctiques i en atac hem estat ordenadíssims i entenent bé on havíem d’atacar. Hem estat bé i tranquils”.  “Guanyar així, el dia en què ets campió, és una passada”, sentenciava el tècnic de Tortosa.

Més que provar, és el nostre sistema. Des de fa temps juguem amb set homes en pista, ho entenem bé. L’equip ha entès com jugar diferents situacions. L’equip està en una forma física i tàctica molt bona”, valorava Malla que reconeixia que “Ha estat l’últim partit a casa i ha estat emocionant. El públic està il·lusionat, la gent estreny i hi ha connexió entre jugadors i públic i això sempre és bonic”, apuntava el tècnic ebrenc.