Endesa realitzarà demà dijous, 14 de maig, el desembassament extraordinari de primavera al riu Ebre, al seu pas pel terme municipal de Flix, a la Ribera d’Ebre, amb finalitats ambientals. Concretament, les actuacions de la Companyia des de la central hidràulica de Flix duraran cinc hores, des de les 8 del matí fins a la 1 del migdia.  

Els treballs per arrossegar els macròfits o plantes aquàtiques que s’acumulen al tram final del riu implicaran la coordinació de tres centrals de la Companyia, on es deixarà anar el volum necessari d’aigua des de Mequinensa i Riba-roja, per ordre de descens, perquè Flix –l’última de les centrals– pugui deixar anar l’aigua suficient per les comportes de la presa –en lloc de per les turbines, com és habitual– per garantir el manteniment mediambiental del meandre.

La sortida d’aigua des de la central, acordada amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, anirà variant segons l’hora del dia. Així, s’iniciarà amb 150 m3/s i anirà creixent fins als 1.200 m3/s a les 9:40 del matí. A partir de les 11:40 s’anirà reduint progressivament fins als 150 m3/s altra vegada. 

Aquesta iniciativa per sanejar el riu es realitza de forma habitual dos cops l’any (a la primavera i a la tardor) i és necessària per controlar la proliferació d’aquestes plantes aquàtiques que ocupen estacionalment el Baix Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.