Dimarts a partir de les 19:00 hores de la tarde tindrà lloc la segona conferència, organitzada per l’Arxiu del Port de Tarragona, emmarcada dins del cicle ‘Personatges de la II República a Tarragona.

En aquesta ocasió, Josep Sancho Sancho, doctor en Història, serà l’encarregat d’impartir una xerrada al voltant de la figura de Marcel·lí Domingo (1884-1939), polític i escriptor, nomenat ministre d’Instrucció Pública en proclamar-se la República. La conferència es podrà seguir en temps real a través del canal de Youtube del Port de Tarragona seguint l’enllaç https://youtu.be/NKSfh31CSeQ, alhora, que s’hi podrà assistir prèvia reserva a [email protected] L’aforament màxim, al Tinglado 1 del Moll de Costa, per garantir les mesures sanitàries, serà d’una cinquantena de persones.

Cicle ‘Personatges de la II República a Tarragona’

L’Arxiu del Port de Tarragona va encetar, el passat dimarts 4 de maig, un cicle de conferències sota el títol ‘Personatges de la II República a Tarragona’ amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República. El cicle es duu a terme els dimarts del mes de maig a les set de la tarda i, consta de quatre conferències impartides per persones especialistes que, durant la seva carrera professional, han investigat i publicat obres i articles del personatge protagonista de la conferència.

Actes en commemoració i protagonistes

Amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República i, en un exercici clar de recuperació de la memòria històrica, un seguit d’institucions i entitats de Tarragona han organitzat diferents actes per celebrar aquesta efemèride.

Des del 13 d’abril i fins al 15 de desembre sota el títol: ‘14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona República. Programa de Memòria Històrica de Tarragona’, tindran lloc gairebé una trentena d’actes i activitats proposades per més d’una quinzena d’entitats de Tarragona. L’Arxiu del Port s’ha volgut sumar a aquesta iniciativa i espera que, l’èxit de la primera conferència, es consolidi amb les següents trobades per rescatar el relat d’uns personatges històrics.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.